1. Tedd hűtőbe a tésztát, mielőtt megformázod

A lágy tészta a kezünk melegétől csak még puhábbá, nyúlóssá válik. Ebből kifolyólag célszerű az összegyúrt tésztát formázás előtt 1-1.5 órára hűtőszekrényben pihentetni. Így a tésztában lévő vaj kissé megdermed, ezáltal sokkal könnyebben tudsz majd dolgozni vele. Ne felejtsd el letakarni fóliával a tésztát, mert ha nem takarod le, akkor kiszáradhat.

2. Dolgozz meglisztezett felületen

A legtöbb sütikiszúróhoz ajánlott recept lágy tésztát használ, ezért nagyon fontos, hogy bőségesen belisztezd a munkafelületet a tészta nyújtása előtt. Ha ezt a lépést kihagyod, rá fog ragadni a lágy tészta, és szinte lehetetlen lesz vele dolgozni.

3. Mártsd lisztbe a sütikiszúrót használat előtt

Ha lisztbe mártod használat előtt a sütikiszúrót, nem fog ráragadni a puha tészta, így sok idegesítő problémától kíméled meg magad!

Az általunk ajánlott recepteket Blog aloldalunkon találod meg.