Hozzávalók
- 300 g finomliszt
- 120 g kristálycukor
- 200 g vaj
- 50 g kakaópor
- 2 tk sütőpor
- 1 db tojás
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés
- Öntsd egy tálba a lisztet, keverd össze a kakaóporral és a sütőporral. Add hozzá a cukrot, és a vaníliás cukrot, majd morzsold össze a vajjal, és rakd hozzá a tojást. Gyúrd össze az így kapott tésztát. Ha szépen összeáll, akkor tedd be a hűtőbe körülbelül 1 – 1.5 órára. Pihentetés után jöhet a nyújtás, kb. három-négy milliméter vastagságúra dolgozd el a tésztát. Sütikiszúróval, vagy sütipecséttel szúrd ki és mintázd a neked tetsző módon.
- Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és helyezd bele a kekszeket. Fontos, hogy ne rakd túl közel egymáshoz, mert sütés közben nőni/dagadni fognak. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 10-12 percig. Hagyd kihűlni a kekszeket, mivel forró állapotukban sérülékenyebbek, akár el is törhetnek mozgatás közben.
Sütés hőfoka: 180 fok
Sütés időtartama: 10-12 perc
Kép forrása: Freepik