Hozzávalók a tésztához
- 1 kg finomliszt
- 30 dkg porcukor
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 tasak mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg margarin
- 250 ml méz
- 3 db tojás
Hozzávalók a mázhoz
- 2 db tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
Elkészítés
- Elsőként a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd erre jöhet a tojás, a méz és az olvasztott margarin. Ezt az egyveleget addig gyúrjuk, amíg rugalmas, egynemű tésztát nem kapunk.
- Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk, majd kinyújtjuk őket kb. 0,5 centiméteres vastagságra. A kinyújtott tésztából kiszúrjuk kedvenc sütikiszúróinkkal a formákat, majd mehet is a sütőbe. FONTOS: ne rakjuk túl közel egymáshoz a sütiket, mivel sütés közben összeérhetnek.
- A máz elkészítése: a 2 db tojásfehérjét félig felverjük, majd folyamatosan hozzádolgozzuk a 30 dkg porcukrot, és keményedésig keverjük.
Sütés hőfoka: 180 fok
Sütés módja: alul – felül
Sütés időtartama: 10 perc
Kép forrása: Pixabay