Karácsonyi mézeskalács recept

karácsonyi mézeskalács

Hozzávalók a tésztához

  • 1 kg finomliszt
  • 30 dkg porcukor
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tasak mézeskalács fűszerkeverék
  • 30 dkg margarin
  • 250 ml méz
  • 3 db tojás

Hozzávalók a mázhoz

  • 2 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor

Elkészítés

  1. Elsőként a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd erre jöhet a tojás, a méz és az olvasztott margarin. Ezt az egyveleget addig gyúrjuk, amíg rugalmas, egynemű tésztát nem kapunk.
  2. Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk, majd kinyújtjuk őket kb. 0,5 centiméteres vastagságra. A kinyújtott tésztából kiszúrjuk kedvenc sütikiszúróinkkal a formákat, majd mehet is a sütőbe. FONTOS: ne rakjuk túl közel egymáshoz a sütiket, mivel sütés közben összeérhetnek.
  3. A máz elkészítése: a 2 db tojásfehérjét félig felverjük, majd folyamatosan hozzádolgozzuk a 30 dkg porcukrot, és keményedésig keverjük.

Sütés hőfoka: 180 fok

Sütés módja: alul – felül

Sütés időtartama: 10 perc


Kép forrása: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.