Hozzávalók
- 2 bögre finomliszt
- 1 bögre cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 db tojás
- 60 ml tej, vagy víz
- fahéj ízlés szerint
- mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
- fél citrom héja
Elkészítés
- A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd hűtőbe helyezzük pihentetés céljából 1 órára.
- A pihentetés végeztével a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tésztát 0,5 centiméter vastagságúra nyújtjuk, majd tetszőleges sütikiszúró formákkal szaggatjuk.
A kiszaggatott formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és mehet is a sütőbe. - A kisült kekszeket “üresen”, vagy igény esetén csokival, illetve egyéb mázzal bevonva kínáljuk.
Sütés hőfoka: 180 fok
Sütés módja: alul – felül, vagy hőlégkeveréses
Sütés időtartama: 15 perc
Kép forrása: Pixabay