Hozzávalók
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 1 db tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 db tojás (kenéshez)
Elkészítés
- A lisztet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a vajat, ezt követően beleöntjük a porcukrot, reszelt citromhéjat és a tojássárgáját. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd gombó alakúvá formázzuk, fóliába csomagolva pihentetjük a hűtőben 1 órát.
- A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd a kívánt sütikiszúró formával szaggatunk belőle.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a kiszaggatott formákat, a felső résznek szánt tésztát megkenjük tojással. Ha megsült, ízlés szerint tölthető lekvárral, krémmel stb.
Sütés hőfoka: 170 fok
Sütés időtartama: 20-25 perc
Kép forrása: Pixabay