Linzer alaprecept

linzer

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 db tojás (kenéshez)

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a vajat, ezt követően beleöntjük a porcukrot, reszelt citromhéjat és a tojássárgáját. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd gombó alakúvá formázzuk, fóliába csomagolva pihentetjük a hűtőben 1 órát.
  2. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd a kívánt sütikiszúró formával szaggatunk belőle.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a kiszaggatott formákat, a felső résznek szánt tésztát megkenjük tojással. Ha megsült, ízlés szerint tölthető lekvárral, krémmel stb.

Sütés hőfoka: 170 fok

Sütés időtartama: 20-25 perc


Kép forrása: Pixabay